Bij Circus Kristal draait het, hoe kan het ook anders, om het circus. Met als rode draad heel veel plezier maken! Wist je dat in iedereen een artiest schuilt? Op verschillende manieren kun jij dit zelf beleven:

• Via een circusworkshop op school (als educatief programma of feest).

• Met een kinderfeestje in ons circustheater of op een door jullie zelfgekozen locatie (bijvoorbeeld thuis).

• Middels een circusworkshop op kantoor. In te zetten als teambuilding, personeelsactiviteiten of vaardigheidstraining.

Hoe deze verschillende circusworkshops in elkaar zitten? We geven je een korte toelichting en nemen je graag mee onze circuswereld in.

Circusworkshop op school

Het grootste feest heeft uiteraard de meeste circusartiesten (de kinderen zelf) en een groots publiek (de ouders). Met de circusworkshop op school toveren we de school om tot een heus circus. We bouwen de ring op en geven het schoolplein een complete circus uitstraling. Na een instructieshow door de circusartiesten van Circus Kristal gaan jullie (de leerlingen) zelf aan de slag met heel veel circuscapriolen. Zo leren jullie te gekke goocheltrucs en worden er moeilijke circusacts geoefend om aan het einde van de dag zelf een voorstelling te geven! Met schminken en (reuze-)bellen waar je zelf in kunt staan is de dag ook voor de kleinste kinderen een feest. De workshop voor scholen kan ingezet worden als een feestelijke invulling van bijvoorbeeld een eindfeest, een jubileum, of als hét alternatief voor een schoolreisje. Maar met ons educatief circus-leermateriaal is het meer dan mogelijk om een leuke aansluiting op het lesmateriaal te vinden. We denken altijd graag mee voor een leuke daginvulling.

Circus-Kristal-op-basisschool-onderwijs

Circusworkshop als kinderfeestje

Een workshop klinkt misschien gek voor een circus kinderfeestje. Maar niets is minder waar!

De feest workshop wordt helemaal toegepast op de leeftijd van de jarige en zijn of haar vriendjes en vriendinnetjes. Dit kan al vanaf 4/5 jaar, voor de oudere kinderen (vanaf 9 jaar) is er een aparte uitdagende workshop. Tijdens de workshop gaan jullie zelf kennismaken met de leukste circusacts: Chinese bordjes, diabolo’s, één-wiel-fietsen, indianenstokken, jongleren, koorddansen, katapultplanken, bal-lopen en nog veel meer! Tijdens de workshop komen we erachter wie waar goed in is, en wie wat leuk vindt om te doen. Dit komt vervolgens terug in de eindvoorstelling van het kinderfeestje. Vinden jullie de goochelaar juist het leukste van het hele circus? Overweeg dan het speciale goochel kinderfeestje of vier je verjaardag met het beste van beide, het combinatie feestje.

Enkele reacties

“Wat hebben we vandaag op basisschool De Toermalijn in Bladel een ongelofelijk leuke dag gehad met zijn allen!

Alle leerlingen, van groep 1 tot en met groep 8, de leerkrachten en hulpouders hebben ontzettend genoten. Alleen maar blije gezichten! Heel erg bedankt, het was een prachtige dag.”

Enthousiaste hulpouder, Bladel

“Op vrijdag 31 maart heeft circus Kristal een circusdag georganiseerd voor SBO Belle van Zuylen. De leerlingen hebben een fantastische dag gehad. Er was veel uitdaging en voldoende afwisseling. Circus Kristal weet goed in te spelen op de doelgroep speciaal basisonderwijs! Nogmaals bedankt voor de enorm leuke dag!”

SBO Belle van Zuylen, Utrecht

Circusworkshop op locatie

Ons circustheater op de NDSM-werf (Amsterdam-Noord) is volgens ons de ideale locatie voor een workshop of kinderfeestje. Nu snappen we direct dat het niet voor iedereen even gemakkelijk is om naar ons toe te komen voor een circusworkshop. Daarom nemen we Circus Kristal net zo makkelijk mee naar een door jou gekozen locatie. Of dat nu bij je thuis is, in het buurthuis of op kantoor. Wij nemen alles mee om de locatie te voorzien van de circussfeer. Het enige dat jij klaar hoeft te zetten zijn tafels en stoelen. Of je nu een circus kinderfeestje thuis wilt organiseren, of een leuke workshop voor je vereniging, club of familiedag. Ook hier worden alle goocheltrucs en circusacts aangepast op de leeftijd van de deelnemers. Zo maken we er een toffe circusdag van!

Circusworkshop als teambuilding

Onder de slogan “niemand kan alles, maar iedereen kan iets” gaan we de deelnemers uitdagen het kind in zichzelf te vinden. En welk thema is daar beter voor geschikt dan het circus? Tijdens de workshop worden grenzen verlegd en nieuwe vaardigheden ontwikkeld. Of het nu koorddansen, jongleren of het fietsen op een één wieler is. Met de verschillende circusacts worden de deelnemers aangesproken op hun creativiteit. Het team krijgt zo een ander beeld van elkaar dat meegenomen kan worden buiten de circussetting. Een circusworkshop als teambuilding is een leuke en ontspannende manier om het team dichter tot elkaar te brengen.

Ben je enthousiast geworden over één van de bovenstaande circusworkshops? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om je ideeën door te spreken, of reserveer je kinderfeestje direct.