Circusdag op school

Hét alternatief voor het schoolreisje!

Voor groep 1 t/m 8

Interactief programma voor alle leeftijden

Plein of gymzaal

Droog weer is goed weer!

Buiten of binnen

Het circus vindt bij voorkeur op het schoolplein plaats

Circusdag op school

een professioneel dagvullend programma, gewoon op school

Circus op school: het programma van Circus Kristal

Het programma bestaat uit 4 onderdelen. De kinderen maken tijdens een instructieshow kennis met veel verschillende circus-skills en gaan daarna zelf aan de slag met de uitdagende attributen, ze leren coole goocheltrucs om mee naar huis te nemen en papa en mama mee te verbazen, gaan zichzelf schminken rond verschillende thema’s en maken op spectaculaire manieren (reuze-)bellen waar ze zelf in kunnen staan.

De circusdag op school vormt een ongeëvenaarde en feestelijke invulling van bijvoorbeeld een eindfeest, een jubileum, een scholenfusie of als hét alternatief voor een schoolreisje!

Goed voorbereid is het halve werk!

Voorafgaand aan de circusdag vindt er een voorbespreking plaats waarin het programma voor je school wordt toegelicht. Aan de hand van deze bespreking maken wij het draaiboek op maat dus laat tijdens de voorbespreking gerust je wensen weten. Zo kunnen we leuke toevoegingen aan het programma doen waardoor het circus op school nog beter aansluit bij de reden van het feest. Zo zetten we graag (specifieke) leraren in het zonnetje, maken we ruimte voor een speech van de directeur of de jubilaris. Net wat nodig is om een onvergetelijke circusdag te organiseren.

Uiteraard hopen we op goed weer en organiseren we de circus workshop op het schoolplein. Maar helaas hebben we hier geen invloed op dus daarom maken we altijd een plan B mocht de circus workshop onverhoopt buiten niet kunnen plaatsvinden. In bijna alle gevallen kan het project ook dan gewoon op school worden uitgevoerd. Er is dus geen sporthal of andere externe ruimte nodig.

Door onze jarenlange ervaring kunnen wij de hele organisatie uit handen nemen. Een dag met Circus Kristal staat garant voor een ongelooflijk feest!

“De hele dag geboeid door de enthousiasmerende begeleiding”

basisschool avonturijn

Slecht weer? Toch een circusdag!

circus kristal draait al waar jaartjes mee en dat zul je merken

Het circus vindt bij voorkeur (goed weer) op het schoolplein plaats en bij ons geldt: droog weer is goed weer! Bij minder weer wijken we uit naar binnen. Hoe slechter het weer hoe meer circusonderdelen in de school kunnen worden beoefend. Denk hierbij aan een aula, speelzaal of gymzaal plus eventueel een aantal lokalen. Het goochelen, schminken en bellenblazen vindt altijd binnen plaats.

circus-kinderfeestje-thuis-vieren-amsterdam

Een circus op school organiseren?

Ben je net zo enthousiast als ons over het transformeren van de school in een waar circus? Dan is het misschien goed om deze punten al in het achterhoofd te hebben voordat we de onvergetelijke dag gaan organiseren. Er kunnen maximaal 550 kinderen per dag aan een circusdag van Circus Kristal meedoen. Zo zijn we er zeker van dat we ruim voldoende materiaal hebben voor alle kinderen en hoeven ze niet op elkaar te wachten. Is uw school groter dan 550 kinderen dan adviseren we om het circus een dag langer te laten staan, zo kan de groep opgedeeld worden in tweeën.

Naast dat we onze eigen ervaren begeleiders meenemen is er ook extra begeleiding nodig vanuit school. Gemiddeld gaan we uit van één volwassene op tien kinderen. Dat komt ongeveer overeen met één hulpouder per klas en bij de kleuters is een tweede of derde hulpouder soms heel prettig. Uiteraard bespreken we dit allemaal tijdens de voorbespreking.

Door onze jarenlange ervaring hebben we een uitdagend en leuk programma voor alle leeftijden. Zo hebben we leuke activiteiten voor de kleuters, maar ook groep 8 zal flink worden uitgedaagd met de leukste circus- en goochelacts. We bieden zelfs extra’s, zo dragen we graag educatief circus-leermateriaal aan wat voorafgaand aan de dag in de klas kan worden besproken. Maar ook circusmateriaal (met handleiding) zodat leerkrachten en ouders die de circus workshop gaan begeleiden alvast kunnen oefenen. Kortom, Circus Kristal heeft alles in huis om een geslaagde circusdag op school te organiseren. Zit je met nog meer vragen? Bekijk onze antwoorden op de veel gestelde vragen of neem via onderstaande formulier vrijblijvend contact op.

Circus-Goochelen-basisonderwijs-amsterdam

Prijzen

EEN ONVERGETELIJKE DAG VOOR:

aantal leerlingen 1 dag 2 dagen Docenten BTW
tot 100 € 1095,- € 1995,- min. 2 docenten + 0%
100 tot 200 € 1395,- € 2595,- min. 2 docenten + 0%
200 tot 300 € 1595,- € 2995,- min. 3 docenten + 0%
300 tot 400 € 1795,- € 3395 min. 3 docenten + 0%
400+ in overleg in overleg min. 4 docenten + 0%
 • Als u net boven een hondertal zit rekenen wij € 5,- per kind extra. De prijs gaat niet meteen met € 200,- omhoog! Rekenvoorbeeld: voor 220 leerlingen betaalt u € 1395,- plus € 100,- (20 x €5) is € 1495,-.
 • De prijzen zijn inclusief alle circusmaterialen, bellenblaas en schmink.
 • Binnen een straal van 60km rekenen wij geen reiskosten. Daarbuiten rekenen we 40 cent per (extra) kilometer.
 • Het maximaal aantal deelnemers is 550 per dag.

Prijzen

EEN ONVERGETELIJKE DAG VOOR:

Tot 100 Leerlingen:

1 Dag €1095,-

2 Dagen €1995,-

Minimaal 2 docenten begeleiding

BTW +0%

100 tot 200 Leerlingen:

1 Dag €1395,-

2 Dagen €2595,-

Minimaal 2 docenten begeleiding

BTW +0%

200 tot 300 Leerlingen:

1 Dag €1595,-

2 Dagen €2995,-

Minimaal 3 docenten begeleiding

BTW +0%

300 tot 400 Leerlingen:

1 Dag €1795,-

2 Dagen €3395,-

Minimaal 3 docenten begeleiding

BTW +0%

400+ Leerlingen:

1 Dag prijs in overleg

2 Dagen prijs in overleg

Minimaal 4 docenten begeleiding

BTW +0%

 • Als u net boven een hondertal zit rekenen wij € 5,- per kind extra. De prijs gaat niet meteen met € 200,- omhoog! Rekenvoorbeeld: voor 220 leerlingen betaalt u € 1395,- plus € 100,- (20 x €5) is € 1495,-.
 • De prijzen zijn inclusief alle circusmaterialen, bellenblaas en schmink.
 • Binnen een straal van 60km rekenen wij geen reiskosten. Daarbuiten rekenen we 40 cent per (extra) kilometer.
 • Het maximaal aantal deelnemers is 550 per dag.

Enkele circus-dag reacties

Wij hebben op basisschool de Wingerd in Biddinghuizen een fantastische dag gehad. Van groep 1 t/m 8, alle kinderen hebben enorm genoten. Evenals de hulpouders en de leerkrachten. En dit allemaal dankzij het enthousiast team van circus Kristal die een super goed georganiseerd programma neerzetten.

Basisschool de Wingerd, Biddinghuizen

Wat hebben we vandaag op basisschool De Toermalijn in Bladel een ongelofelijk leuke dag gehad met zijn allen!
Alle leerlingen, van groep 1 tot en met groep 8, de leerkrachten en hulpouders hebben ontzettend genoten. Alleen maar blije gezichten! Heel erg bedankt, het was een prachtige dag.

Enthousiaste hulpouder, Bladel

Op vrijdag 31 maart heeft circus Kristal een circusdag georganiseerd voor SBO Belle van Zuylen. De leerlingen hebben een fantastische dag gehad. Er was veel uitdaging en voldoende afwisseling. Circus Kristal weet goed in te spelen op de doelgroep speciaal basisonderwijs! Nogmaals bedankt voor de enorm leuke dag!

SBO Belle van Zuylen, Utrecht

Meer informatie

  VOORNAAM *

  ACHTERNAAM *

  STRAATNAAM + HUISNUMMER

  POSTCODE

  PLAATS

  E-MAILADRES *

  TELEFOONNUMMER *

  WAAR KUNNEN WIJ MEE HELPEN?

  VOEG EEN PLATTEGROND VAN SCHOOL ALS BIJLAGE - (limiet 4 MB Alleen .pdf | .png | .jpg | .jpeg)

  Handig

  Hieronder handige informatie

  Veelgestelde vragen

  Klik hier voor ons overzicht

  Contactpagina

  Contact en locatie